1 Eylül 2015 Salı

KABIZLIĞI GİDEREN BİTKİLER

Kabızlıkta taze meyveler, sebzeler ve kepekli ekmek yemek bağırsak fonksiyonlarına yardımcı olur.


Nişastalı ve yağlı gıdalar kabızlığın giderilmesine yardımcı olamaz. Mineraller ve yağlar müshil görevi yapmazlar. Sadece dışkıyı yağlayarak çıkmasına yardımcı olurlar. Çavdar ekmeği yenmelidir. Sebze çorbaları içilmelidir.


Erik reçeli, bal, üzüm, kayısı, elma, ıspanak ve salata yenmelidir. Özellikle pırasa, bamya, mercimek, kepek ve kepekli gıdalar, yulaf, keten tohumu, mürdüm eriği, posalı meyve, zeytinyağı ve bol sıcak su tüketmelidir. Yemeklere yağ az katılmalı ve kuru baklagiller tüketilmelidir. Lavanta çiçeği çayı, ebegümeci çayı, Hind yağı ile portakal suyu karıştırılır, keten tohumu ezilir, limonataya karbonat konur ve bunlardan biri aç karına içilir.


Marul, ıspanak, pazı, balkabağı ve semiz otu kaynatılır ve bunlardan birisinin suyu aç karnına içilir. Sıcak suda bal eritilir içilir. İncir zeytinyağına batırılır ve yenir. Elma (kabuğuyla) kur erik, kuru soğan, sarımsak, lahana, çemen, aklar ot, havuç, domates, kereviz, portakal reçeli, yaş üzüm, kayısı, karadut, kiraz, pancar, kavun, portakal ve ayva faydalıdır.


Beyaz ekmek, peynir, yağlı et, yumurta ve muz yenmemelidir. Kaynatılmış incir sirkeye batırılır ve suyundan içilir. Kiraz, armut ve elma faydalıdır. Muz, incir ve süt kaynatılmalıdır. Sonra yemelidir. Ahududu kabızlığı giderir.


Akasma müshil etkisi vardır. Günde 0,5 gr toz halinde alınabilir. Akdiken kabızlığa iyi gelir. Meyvelerinden yapılan şurup müshil etkisi gösterir. Akdiken kabuğu kabızlıkta kullanılır. Kurutulmuş ve öğütülmüş kabuklarından 50 gr. alınır yarım litre suda kaynatılır ve balla günde bir iki bardak içilir. Meyvesi toz haline getirilir. Bundan günde 2-4 gram kadar su içinde eritilir. Ve içilir. Günde 1-2 bardak veya fincan içilebilir. Aloe vera kabızlığa faydası vardır. Müshil etkisi vardır. Anason peklik giderici etki gösterir. Tohumu çay gibi demlenir.


Ardıç yaprakları ve tohumları kaynatılır. Suyu içilirse kabızlığı giderir. Aspir müshil etkisi vardır. Kabızlık için balla tatlandırılarak içilir. Kabızlık için aspir çiçekleri kaynatılır suyu içilir. Badem yağı çocuklardaki kabızlık tedavilerinde kullanılır. Müshil etkisi gösterir.


Bal veya pekmezle karıştırılan badem yağı yedirilir. Badem yağı: kabızlığı giderici, mikropları öldürücü, yumuşatıcı ve deri çatlamasını önleyici olarak kullanılır. Yanıklara da sürülür.
Basur otu kabızlık için yaprakları ve çiçekleri kaynatılır ve içilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder