ACI
VEYA BAHARATLI YİYECEKLER BASURA NEDEN OLUR MU?
Çok
yaygın olarak sorulan sorulardan biri de “Acı yemek basura neden olur mu”
sorusudur.
Ülkemizde
yaygın olarak görülen hastalıklarda, bilgi kirliliği yaratılması durumu söz
konusudur.
Öncellikle
şunu belirtmek gerekir.
Her
insanın vücut yapısı, bağışıklık sistemi ve direnci parmak izi gibi birbirinden
farklıdır. Bu nedenle hastalıkların belirtileri aynı olsa da gösterdikleri
etki, kişiden kişiye değişmektedir.
Herkes
kendisinde gördüğü etkiyi, hastalığın genel yapısı içerisinde olduğunu düşünmesin.
Evet yoğunlukla görülen bir etki olabilir
fakat hastalıklar insanların yaşam tarzlarına, yaşadıkları coğrafyaya
göre değişmektedir.
Bununla
ilgili şöyle ilginç bir örnek verebilirim.
Tıbbın
en gizemli hastalıklarından biri MS’tir, yani Multiple Skleroz.Bu
hastalığın henüz tam olarak sebebi dahi bilinmemektedir.
Ve
bu hastalık yaşanılan coğrafyaya göre büyük farklılıklar göstermektedir. Örneğin
Ekvator’da bu hastalık neredeyse yok gibiyken, kutuplara doğru gidildikçe
hastalık oranı artmaktadır.
Dünyada
en sık MS görülme oranı, sağlık şartlarının çok iyi olduğu Finlandiya, Norveç
gibi gelişmiş ülkelerdedir.
Konumuza
geri dönecek olursak, sorunun cevabı hayır. Acı veya baharatlı yiyecekler
doğrudan basura neden olmaz.
Kilit
noktaya dikkat ediniz!Doğrudan
olmaz.
Basur
hastalığın tetikleyen en güçlü faktörlerden biri, kabızlık sorunudur. Kabızlık,
yastıkçıkları, boşaltım esnasında, zorladığından zamanla bu yastıkçıklar
şişerek büyür ve basur oluşum süreci başlar.
Acı
ve baharat bakımından zengin yiyecekler genel olarak insan bünyesinde kabızlık
sorunu yarattığından, basur oluşum sürecini hızlandırır.
Acı
ve baharatlı yiyecekler, her bünyede kabızlık sorunu yaşatmaz.
Bu
da demek oluyor ki, acı yemek doğrudan basura neden olmaz.
Sevgiler…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder